Saitko puhelun tuntemattomasta numerosta?

Tuntemattomasta puhelinnumerosta saapunut puhelu voi jättää sinut epäileväiseksi ja hermostuneeksi. Huijauspuheluilla on taipumus kiusata ja häiritä ihmisiä, ja niissä yritetään usein saada ihmisiltä heidän henkilö- ja pankkitietoja.

Mikäli olet saanut huijauspuhelun, suosittelemme ottamaan välittömästi yhteyttä poliisiin ilmoittamalla siitä. Voit tehdä tämän soittamalla poliisilaitokselle tai täyttämällä sähköisen rikosilmoituksen poliisin verkkosivulla. Huijauspuhelun vastaaminen ei aiheuta sinulle minkäänlaisia kuluja, mutta puhelun tekijä saattaa yrittää saada sinulta henkilökohtaisia tietoja tai muita yksityisiä tietoja, joita ei missään tapauksessa kannata antaa tuntemattomalle henkilölle.

Huijauspuheluiden tekijät yleensä yrittävät saada sinulta myöntävän vastauksen mahdollisimman yksinkertaisesti, jotta voisivat esimerkiksi myydä sinulle jotain. Siksi on erittäin tärkeää olla tarkkaavainen ja varovainen puheluiden aikana. Mikäli olet antanut pankkitietoja huijauspuhelun aikana, suosittelemme ottamaan välittömästi yhteyttä pankkiisi ja ilmoittamaan asiasta. Tämän jälkeen on hyvä ottaa yhteys poliisiin saadakseen apua ja tukea tilanteen ratkaisemiseen. Poliisin sivuilta löydät tarkemmat ohjeet sähköisen rikosilmoituksen täyttöön tästä linkistä.

Suomen suuntanumerot

Myös Suomesta löytyy suuntanumeroita, löydät ne kaikki alla olevasta linkistä.

Saitko puhelun oudosta numerosta?

Alla olevasta linkistä löydät jokaisen maan suuntanumeron.

Mitä tehdä, jos vastasit ulkomaalaiseen numeroon joka oli epäilyttävä?

Listasimme vinkkejä mitä tehdä, jos vastasit epäilyttävään puheluun.